Babykamer Purmerend

Voor deze babykamer was de opdracht om een vrolijk en kleurrijke ruimte te creĆ«ren, die ook rust en kalmte uitstraalt. Daarom heb ik ervoor gekozen om een neutrale basis aan te vullen met kleurrijke ‘eyecatchers’. Het vloerkleed met verschillende kleuren ruitjes vormt een goed uitgangspunt, omdat je alle andere accessoires op die kleuren kunt baseren.

De grote uitdaging van dit ontwerp was de betrekkelijk kleine ruimte waar al het meubilair in moest komen. De gebruikelijke commodes uit de winkel waren te groot voor de beschikbare ruimte. Daarom heb ik er met de klant voor gekozen om een meubel op maat de ontwerpen.

De commode heeft een L-vormig blad, dat precies in de bestaande nis in de kamer past. Onder het blad bevinden zich drie brede lades en een kastje, waardoor er een grote hoeveelheid opbergruimte ontstaat. Het meubel is afgewerkt met ronde hoeken, zodat het praktisch gezien kindvriendelijk is, maar ook qua ontwerp speels oogt. Het meubel is afgewerkt met een turquoise lak, een kleur die terugkomt in het vloerkleed.