Interieur Design cursus

Via het Interieur Design Instituut heb ik mijn diploma als interieurontwerper behaald in maart 2023. De cursus bestond uit twaalf opdrachten, waarvan de meeste opdrachten gefocust waren op het ontwerpen van een interieur voor een jong gezin in een vrijstaand huis. Bij elke opdracht werkte ik het interieur ontwerp verder uit. 

Opdracht 4

Deze opdracht ging om het ontwerpen van een plattegrond voor de begane grond van een vrijstaande eengezinswoning. Het moest een open plattegrond zijn, waar alle verschillende functies met elkaar verbonden zouden zijn. Ik heb er voor gekozen om een centrale hal te realiseren, met aan de ene kant een studeerkamer en aan de andere kant alle praktische functies: garderobe, wc en wasruimte. Bij binnenkomst levert dit al een luxe indruk op. Eenmaal in de woonkamer is er overzicht naar alle leefzones. Door een lange L-keuken te introduceren kan je deze al vanaf de bank zien. In de keuken zelf is er nog een ontbijthoek geplaatst met meer privacy.

Opdracht 5

Bij de opleiding was ook het technische aspect van belang. Deze plattegrond laat het lichtplan van de woning zien.

Opdracht 6

In opdracht 6 moest ik drie verschillende kleurenthema’s ontwerpen voor dezelfde begane grond als de voorgaande opdrachten. Ik heb drie compleet verschillende thema’s opgesteld op basis van kleurentheorie. Uiteindelijk viel de keuze op het eerste kleurenthema, met complementaire groene en rode tinten.

Opdracht 9

Deze vier sampleboards zijn een soort shoppinglist om het gehele interieur daadwerkelijk waar te maken. De sampleboards zijn gebaseerd op het rood/groene kleurenthema van opdracht 6. Een integraal ontwerp wordt gerealiseerd door in elke ruimte dezelfde materialisatie terug te laten komen. Toch heeft elke ruimte zijn eigen karakter door bijvoorbeeld de nadruk te leggen op een bepaalde kleur. Zo is de eetkamer meer bruin en zachtrood, maar is de keuken meer groen.

Woonkamer
Eetkamer
Keuken
Studeerkamer